Amsteljeugd in de prijzen bij Chess League toernooi

Sipke, Calvin, Romke en Elysa hebben afgelopen zondag mee gedaan aan een zeer rumoerig en rommelig Chess League toernooi. Met zijn vieren hebben ze het zeer goed gedaan.

Elysa werd ingedeeld in groep D (5 groepen) en van de 6 wedstrijden wist ze twee punten te behalen. Hierdoor bemachtigde ze de 5de plek (van 11 kinderen) en mocht ze met, jawel een mooie beker naar huis. Apetrots waren we.

Romke werd erg zwaar ingedeeld, namelijk in de B-groep (ook elf deelnemers). Hij was ook degene die het meeste last had van de onrust in de schaakzaal (een hoop herrie en er werd zelfs in de schaakzaal tikkertje gespeeld!). Toch wist hij in deze groep nog twee van de zes punten te behalen!

Ook Calvin zat dit keer in een te zware groep, namelijk de A-groep (10 deelnemers). Het lukte hem toch nog om twee van de zes wedstrijden winnend af te sluiten. Sipke zat natuurlijk ook in de A-groep. Al zijn frustraties over de herrie en het lange wachten voordat ze uiteindelijk begonnen, wist hij om te zetten in goed schaakspel. Deze dag waren zijn tegenstanders niet tegen hem opgewassen en wist hij zes van de zes wedstrijden te winnen! Omdat zijn directe concurrentie bleef steken op vier en een halve punt, ging Sipke er met de beker voor de eerste plek vandoor!

Jolande