Romke wint derde prijs bij GrandPrix-toernooi Leiden

Sipke en Romke hebben vandaag meegedaan aan de GP Leiden, bij de club Op Eigen Wieken. Er waren erg veel kinderen op af gekomen. Er waren wel 17 tafelgroepen! Sipke werd in tafelgroep 3 ingedeeld, Romke kwam in tafelgroep 13 terecht. Het toernooi was strak geregiseerd en het was er heerlijk vertoeven.

Sipke deed volop mee en maakte kans op een tweede plek. Helaas wist hij de laatste wedstrijd niet te winnen en werd daardoor uiteindelijk (met 3 punt) vierde. Geen prijs maar naar zijn gevoel had hij heerlijk gespeeld. Romke vond het ook een fijn toernooi. Na 5 wedstrijden had hij 2 punt verzameld. De laatste 2 partijen wist hij te winnen. Met 4 punt veroverde hij de derde prijs.

Beide mannen willen wel vaker in deze regio spelen. Door de hoge opkomst zitten zeker in de lagere tafelgroepen de ratings erg dicht op elkaar waardoor je alle kansen hebt om partijen te winnen. Door een erg strakke organisatie verloopt het toernooi ook goed en sfeervol. Zeker een aanrader voor kinderen die wat vaker GP-wedstrijden willen spelen.

Jolande