Paul, Dylan en Puck winnaars snelschaak-toernooi

De eerste woensdagavond in de meivakantie is er door de jeugd snelschaak gespeeld. De 17 jeugdspelers werden op sterkte ingedeeld in 3 groepen. De bedenktijd was slechts 5 minuten per persoon, maar er werden opvallend weinig partijen op tijd beslist. Wat wel vaak gebeurde was dat iemand zijn koning schaak liet staan, waarna de partij door de tegenstander 'geclaimd' werd.

In groep 1 was van tevoren wel duidelijk dat de strijd om de eerste plaats tussen Paul en Kees zou gaan. Daniëlle, Erik, Jorn Weber en Nick deden hun uiterste best en behaalden allemaal één of meer punten in deze zware groep, maar tegen Paul en Kees waren ze geen van alle opgewassen. De onderlinge wedstrijd tussen Paul en Kees werd gewonnen door Paul, die een zogenaamde 'verre vrijpion' kreeg en dat was genoeg voor de winst.

Super spannend was het in groep 2 met tot de laatste ronde 5 kanshebbers op de overwinning. Dylan bleek uiteindelijk de sterkste, want hij verloor alleen van Pascal. Daarachter een drietal spelers met één puntje minder : Okke, Sebastiaan en Pascal. Omdat Okke de onderlinge wedstrijden had gewonnen kreeg hij de 2e prijs. Sem behaalde 2 punten en voor Pam is 5 minuten gewoon te kort. Geeft niks Pam, gelukkig spelen we maar één keer per seizoen snelschaak.

In groep 3 was het aanvankelijk ook erg spannend. Ashwani begon met twee overwinningen, maar verloor de derde en vierde partij. De strijd ging uiteindelijk tussen Puck en Loek, waarbij Puck de sterkste bleek. Jasmijn en Thijs hadden het moeilijk, maar behaalden beiden toch een half punt door een remise in hun onderlinge partij (zowel de vlag van Jasmijn als van Thijs was gevallen...).

Voor alle prijswinnaars was er ditmaal een felgekleurde zuurstok, waarmee de heren wel even op de foto wilden...

Dwayne

Groep 1
1Paul5
2Kees4
3Daniëlle2
 Erik2
5Jorn Weber1
 Nick1
Groep 2
1Dylan4
2Okke3
 Sebastiaan3
 Pascal3
5Sem2
6Pam0
Groep 3
1Puck4
2Loek3
3Ashwani2
4Jasmijn½
 Thijs½