Paul, Nick, Erik, Okke en Jasmijn winnaars teamschaak

De tweede woensdagavond in de meivakantie kwamen er 20 jeugdleden om een potje te schaken. Wie dacht eens even lekker onderuitgezakt op een stoel een potje zomeravondschaak te spelen kwam bedrogen uit. We speelden een team-simultaan wedstrijd, waarbij een team van vijf spelers op vier borden tegelijk tegen een ander team moesten schaken, dus even lekker zitten was er niet bij.

Iedere speler moest na het doen van een zet naar het volgende bord lopen om daar weer een zet te doen. Er mocht natuurlijk niet voorgezegd worden en dit gebeurde gelukkig ook niet (ahum...). Met name de betere spelers kwamen nogal eens voor verrassingen te staan als ze na een rondje weer bij een bord terugkwamen. We stonden op dit bord toch bijna gewonnen, hoorde je ze denken als ze zuchtend probeerden er nog wat van te maken.

De teams werden op basis van de stand op de ranglijst samengesteld en zouden gemiddeld allemaal ongeveer even sterk moeten zijn. Dat bleek ook wel aardig te kloppen gezien de uitslagen. In de eerste ronde speelden 'Team Paul' en 'Team Kees' met 2-2 gelijk en won 'Team Sipke' met 3-1 van 'Team Daniëlle'.

In de tweede ronde viel de beslissing in de wedstrijd tussen 'Team Paul' en 'Team Sipke' pas na arbitrage op 3 borden (het was inmiddels 8 uur). 'Team Paul' won met 3-1 en behaalde daarmee de meeste punten van alle teams, omdat de wedstrijd tussen 'Team Kees' en 'Team Daniëlle' in een 2½-1½ overwinning voor 'Team Kees' eindigde.

Paul, Nick, Erik, Okke en Jasmijn kregen een prijs in de vorm van een rol of blikje smarties uitgereikt. Volgende week zullen jullie het allemaal weer alleen moeten doen...

Dwayne


Het winnende team : Erik, Paul, Okke, Nick en Jasmijn