Romke wint beker bij GrandPrix VAS

Zondag 11 september is de eerste GrandPrix van het seizoen bij VAS gespeeld. Voor het eerst werd er ook een Champions League gehouden met de sterkste en oudere spelers strijdend tegen elkaar in vierkampen. Deze partijen hadden 40 min. p.p.p.p.

Er waren vijf spelers van SV de Amstel afgereisd naar VAS. Sipke speelde mee in de hoogste groep van de Champions League. Bij de GrandPrix speelden Nick en Jorn aan tafel 1, terwijl Romke en Danial aan tafel 5 speelden.

Sipke moest spelen tegen Khoi, Duncan en Shabi, een nog onbekende speler uit een andere regio. Sipke had duidelijk zijn dag niet. Tegen Khoi en Duncan liet hij de punten liggen terwijl er zeker kansen waren en hij er soms zelfs beter voor stond. Tegen Shabi wist hij te winnen met een driemaal gedekte vrijpion op de zesde rij.

Jorn had zijn dag niet en wist geen punten te scoren, maar daarbij moet gezegd worden dat dit een zeer zware tafelgroep was. Dit bleek ook bij de uiteindelijke eindstand in de groep. Zo had Nick 4 uit 7 door twee remises en drie overwinningen. Hij eindigde op de vijfde plek. Echter de vier spelers boven hem hadden allen 4 uit 7. Het onderlinge resultaat en de SB-punten moesten uiteindelijk uitwijzen wie de nummers 1, 2 en 3 waren.

Romke ging slecht van start met twee verliespartijen. Daarna kwam hij echter goed terug met vier overwinningen. De zesde partij verloor hij doordat hij diverse stukken weggaf. Met 4 uit 7 wist hij toch de derde plek te bereiken en ging daardoor als enige met een beker naar huis.

Ook Danial speelde aan tafel 5. Danial wist dit toernooi 3 uit 7 punten te scoren. Hiermee behaalde hij de vierde plek en belandde dus net buiten de bekers. Een goede prestatie voor iemand die het een aantal tafels hoger mocht proberen.

Ties