Team Erik-Suzanne-Kyan winnaar snelschaak toernooi
  
Precies 12 jeugdleden waren er op de laatste woensdag van 2016 en zoals min of meer gebruikelijk in de kerstvakantie gingen we snelschaken. De 12 jeugdleden werden verdeeld over vier teams van drie spelers en er werden vijf ronden gespeeld.

Het snelschaak-tempo is 5 minuten per persoon, dus lang nadenken was fataal. Toch was het oppassen, want een onreglementaire zet betekent bij snelschaken meteen verlies, tenminste als de tegenstander het ziet. Er werden dan ook nogal wat partijen beslist, doordat iemand zijn koning schaak liet staan. In de partij tussen Sipke en Annerieke speelde Sipke een paardvork, die bij nader inzien een soort loperzet was. Annerieke was echter scherp en claimde de partij.

Vrijwel alle wedstrijden eindigden in 2-1, dus de strijd bleef spannend tot het eind. In de laatste ronde streden team Erik-Suzanne-Kyan en team Annerieke-Romke-Rami tegen elkaar om de eindoverwinning. De beslissing viel tenslotte in de partij tussen Suzanne en Romke, die Suzanne won. Suzanne en Kyan bleken erg goed met de tijdsdruk om te kunnen gaan want beiden wonnen al hun partijen en bezorgden daarmee hun team de overwinning.

Dwayne
Eindstand snelschaak toernooi
1Erik, Suzanne & Kyan10
2Annerieke, Romke & Rami9
3Sipke, Bart & Soham6
4Nick, Paul & Sytse5