Slotavond seizoen 2016/2017


Klik hier voor meer foto's
Bijna alle jeugdspelers waren aanwezig op woensdag 31 mei, om het schaakseizoen 2016/2017 af te sluiten. Ook een aantal ouders en broertjes/zusjes waren aanwezig, zodat het gezellig druk was. De trainers en jeugdleider werden bedankt voor hun inzet en daarna begon het belangrijkste onderdeel van de avond: de prijsuitreiking.

Sipke werd de nieuwe jeugdkampioen door in de onderlinge duels met Nick toe te slaan. Nick eindigde dus op de tweede plaats en Puck werd heel knap derde, onder meer door overwinningen op zowel Sipke als Nick. De rest van de kopgroep (Jorn, Annerieke, Erik, Calvin en Romke) ontliep elkaar niet veel, want de verschillen in de eindstand waren relatief klein.

In groep 2 was het tot de laatste seconden spannend. Nadat Luuk en Annika in de laatste ronde remise tegen elkaar speelden, vocht Suzanne met kampioen Sipke een tijdnoodgevecht uit, waarin ze slechts 8 seconden tekort kwam. Luuk werd hierdoor groepswinnaar, voor Annika en Suzanne, waarbij het verschil tussen de laatste twee minder dan één punt was. Wioletta werd vierde, voor Dylan, Wilhelm, Sebastiaan, Leida en Paul.

In groep 3 stond Danial vrijwel het hele seizoen bovenaan, maar dankzij een sterke eindsprint was het toch Joris die groepswinnaar werd. Danial werd tweede en de derde plaats was voor Ashwani. Benji eindigde als vierde en Kjeld werd vijfde voor Pratyush, Daniël, Jasmijn en Pelle. Pelle speelde dit seizoen overigens slechts 11 wedstrijden, waarvan hij er maar liefst 8 won!

In groep 4 wisselden Aika en Bart elkaar af aan kop, maar was het uiteindelijk Aika die de groep won. Deen ging in de laatste ronde zelfs Bart nog net voorbij en werd tweede en Bart eindigde als derde. Zoiye, Kyan, Rami, Marijn en Charlotte konden zich dit seizoen niet in de strijd om de prijzen mengen.

In groep 5 ging het tussen Eise en Jurg, waarbij Eise tenslotte de sterkste bleek en groepswinnaar werd. Jurg was een uitstekende nummer twee, voor Soham die derde werd. Mads speelde een sterk seizoen en kwam op het eind slechts 4 puntjes tekort... Merlijn deed het ook prima en Sytse wist als jongste jeugdlid toch maar liefst 8 partijen te winnen! De aanmoedigingsprijs was dan ook voor hem. Jelle en Mathijs speelden te weinig partijen om mee te kunnen doen voor de prijzen en voor Najia en Taha was het niveau dit seizoen nog wat te hoog.

Voor de tweede lijst gingen de prijzen naar Sebastiaan (groep A), Jasmijn (groep B), Romke (groep C), Kjeld (groep D) en Merlijn (groep E).

1e lijst
Groep 1
1Sipke de Boer
2Nick Strubbe
3Puck van Thienen
Groep 2
1Luuk Valkering
2Annika Valkering
3Suzanne Roelofsen
Groep 3
1Joris van Roekel
2Danial Altaf
3Ashwani Sethi


1e lijst 2e lijst
Groep 4
1Aika Taniman
2Deen van Veenendaal
3Bart Manshande
Groep 5
1Eise Milius
2Jurg Schoeman
3Soham Kumar
 
ASebastiaan Demaret
BJasmijn Tel
CRomke de Boer
DKjeld Losekoot
EMerlijn Kolk