Wim Eveleens snelschaak-kampioen 2016 SV De Amstel
  
Maar liefst 29 deelnemers deden mee aan dit vrolijke toernooi, waaronder één donateur, diverse dubbelleden en enkele invités. Nadat de voorrondes waren gespeeld die bestonden uit vijf groepen van zes spelers waarvan alleen de bovenste drie naar de A-finale mochten en de overigen naar de B-finale, werd er begonnen aan een marathon sessie die voor de A-groep pas om 00.30 uur was afgelopen... Er moesten namelijk 14 partijen gespeeld worden van 5 minuten p.p.p.p.

Omdat Ferry halverwege uitviel werd de uitslag van alle gespeelde partijen van hem geschrapt en speelden we dus slechts 13 partijen. Wim Eveleens nam het kampioenschap over van Marcel Laarhoven met een score van 11 uit 13. Wim verloor alleen van Marcel en van Piet. Marcel en Rik werden gedeeld tweede/derde met een score van 9½ punten.

Tijdens de prijsuitreiking kreeg Martin Heijlman een fles wijn uitgereikt omdat hij de derde plaats had behaald. Later bleek dat zijn uitslag verkeerd was overgekomen, c.q. ingevuld want hij verloor van Piet omdat hij zijn koning in schaak zette. Omdat hij de enige donateur was mag hij toch de fles wijn houden!

In de B-groep werd Sipke de Boer winnaar met 10½ uit 13, voor Peter Verschueren werd met 9½ en Simon Veldhuijzen met 9 punten. Ton Kraaij, die speciaal voor dit toernooi wat gambieten had bestudeerd, kwam helaas niet verder dan één punt. Er waren echter geen troostprijzen...

Piet Geertsema
Eindstand A-groep
1Wim Eveleens11
2Marcel Laarhoven
 Rik Könst
4Piet Geertsema9
5Carel Kok
6Martin Heijlman8
7Willem Hensbergen
8Jan Brugge
9Jasper Snijders6
10Theo Hendriks5
11Cora van der Zanden3
12Henk Elserman
13Jacques Hogerwerf2
 Jan Bosman2
Eindstand B-groep
1Sipke de Boer10½
2Peter Verschueren
3Simon Veldhuijzen9
 Michiel Spook9
5Koen Beentjes8
6Ysbert van Hoorn
 Dwayne Oomen
 Paul Oomen
9Marco Hogeboom6
 Huug Jansen6
11Jan van der Sluis5
12Jan van Willigen4
13Jan Röling
14Ton Kraaij1