Derde prijs voor Romke bij GrandPrix Zukertort

Dit weekend vond er een grote schaakhappening plaats in Amstelveen bij schaakclub Zukertort. Er werden diverse schaaktoernooien gespeeld waaronder het selectietoernooi voor het NK schaken voor de A, B en C jeugd, maar ook de GP Zuketort.
Sipke deed mee aan het selectie toernooi maar moest halverwege afhaken omdat hij te ziek was. Romke, Kjeld en Kyan deden mee aan de GP van Zuketort. Romke werd ingedeeld aan tafelgroep B, Kjeld zat aan D en Kyan speelde aan tafel F.

Kyan had het aan het begin moeilijk. Het duurde wel vier partijen voordat hij een beetje gewend raakte, maar daarna ging hij dan ook los en won elke partij. Drie uit zeven mag als een prima resultaat beschouwd worden. Volgende keer wordt dit vast meer als je ziet dan eenmaal op stoom hij het tempo er ook flink in wist te houden. Kjeld had het zwaar aan tafel vier maar wist toch nog twee partijen te winnen.
Romke zat aan tafel twee waar ze zeer aan elkaar gewaagd waren. De winnaar van de poule had "maar" 5 punten terwijl er twee de Boertjes (Romke en ene Sem) allebei met 4 punten volgden. Helaas had Romke verloren van Sem waardoor hij uiteindelijk met de 3e prijs op onderling resultaat naar huis ging.

Zondag 7 januari wordt de volgende GP bij Caissa gehouden. Mogelijk komen er meer clubleden spelen.

Ties