Terug naar wedstrijdschema
Amstel 5 blijft mede koploper na winst op Oosten-Toren 4
Amstel 5 Oosten-Toren 4 5 - 3
Dwayne Oomen (1529) Pieter van Dijke (1936) 0 - 1
Paul Oomen (1671) Joost van Kampen (-) ½ - ½
Jan Röling (1495) Sietze Faber (-) 1 - 0
Henk van Lonkhuyzen (1484) Ties Brock (-) ½ - ½
Nick Strubbe (1404) Joris van Dijke (-) 1 - 0
Tim van Rijsse (1104) Veerle van Dijke (1370) 1 - 0
Romke de Boer (-) Maarten van Dijke (-) 1 - 0
Jorn Weber (1294) Marie Oudemans (-) 0 - 1
Jammer voor Dwayne, maar hij moest tegen de sterke vader Pieter van Dijke, die zijn drie kinderen had meegenomen. Alleen Veerle blijkt een ELO te hebben, de andere kids nog niet... Prima prestaties van onze jeugdspelers ook al stonden Tim en Romke eerst een stuk achter.

Ik dacht dat Jan Röling verloren stond maar ineens bleek hij de tegenstander mat te hebben gezet. Zeer verrassend. Paul kreeg remise aangeboden en mocht dat van mij aannemen. Een teamleider mag alleen op basis van de stand souffleren of zo'n aanbod geaccepteerd kan worden, dus niet op basis van de stand op het bord. Bij de analyse bleek dat Paul in hogere zin gewonnen stond vanwege de bezetting van de open c-lijn met twee torens.

Henk van Lonkhuyzen stond ook iets beter tijdens het remise aanbod, maar omdat de winst toch al binnen was voor De Amstel nam Henk het aan. Een comfortabele voorsprong heeft Amstel 5 nu met nog slechts drie wedstrijden te gaan. Het wordt nog spannend om te zien of we deze voorsprong kunnen handhaven.

Piet Geertsema