Dawood Asfar en Nick Strubbe winnaars Amstel toernooi 2016
Senioren
1e Dawood Asfar
2e Piet Geertsema
3e Huug Jansen

Jeugd
1e Nick Strubbe
2e Puck van Thienen
3e Annerieke Roelofsen

Foto's toernooi    Foto's prijswinnaars

Klik hier voor meer resultaten
Op zondag 17 april was basisschool 't Startnest voor één dag weer de schaak-arena van Uithoorn. Hier werd de 21e editie van het jaarlijkse Amstel schaaktoernooi gehouden, met dit jaar 14 senioren en 37 jeugdspelers als deelnemers. De meeste schakers waren afkomstig van de Uithoornse schaakvereniging De Amstel, maar ook Denk en Zet uit Vinkeveen was dit jaar goed vertegenwoordigd. De kinderen speelden beneden in de aula en de senioren konden in alle rust op de eerste verdieping hun partijen spelen.
Bij de senioren waren de verschillen aan kop erg klein, maar uiteindelijk werd Dawood Asfar met een score van 5½ uit 7 de toernooiwinnaar. Het was de tweede maal dat hij het toernooi won, want ook in 2010 was hij de sterkste. Piet Geertsema en Huug Jansen volgden met een half puntje minder en werden respectievelijk tweede en derde. Voormalige toernooiwinnaars Henk Elserman, Pim Ydo en Mirza Bro eindigden daar weer vlak achter.
Bij de jeugd werd het toernooi met een 100% score van 7 uit 7 gewonnen door Nick Strubbe, die vorig jaar nog genoegen moest nemen met een derde plaats. Een knappe tweede plaats was er voor Puck van Thienen, die alleen van Nick verloor en gezien zijn leeftijd (10 jaar) wellicht een toekomstig toernooiwinnaar kan worden. De derde plaats was voor Annerieke Roelofsen met een score van 5 uit 7, die haar derde plaats mede te danken had aan een partij waarin ze met nog slechts 7 seconden op de klok haar tegenstander mat zette.
Bij de jeugd waren er ook nog prijzen per leeftijdsgroep te behalen. De oudste schakers speelden in groep A en deze groep werd gewonnen door Erik Oomen, met Romke de Boer als tweede en Annika Valkering als derde. In groep B was de eerste prijs voor Wilhelm Burger, die Luuk Valkering net voor bleef. De derde plaats in deze groep was voor Marije Koster. In groep C was Deen van Veenendaal de sterkste, voor Boet van Beest en Guang van den Bosch. De jongste deelnemers speelden in groep D en hier ging de eerste prijs naar Kyan de la Porte, voor Bennett Versteeg en Thijs ten Dam.
Het was weer een mooie schaakmiddag, die mogelijk werd gemaakt door de gastvrijheid van basisschool 't Startnest en de inzet van vele vrijwilligers. Op naar de volgende editie!