Pim Ydo en Nick Strubbe winnaars Amstel toernooi 2017
Senioren
1e Pim Ydo
2e Lucie van der Vecht
3e Jan Brugge

Jeugd
1e Nick Strubbe
2e Jorn Weber
3e Puck van Thienen

Foto's toernooi    Foto's prijswinnaars

Klik hier voor meer resultaten
Op zondag 9 april 2017 werd in basisschool 't Startnest te Uithoorn alweer de 22e editie van het Amstel Rapid schaaktoernooi gespeeld. Het deelnemersveld bestond dit jaar uit 13 senioren en 33 jeugdspelers, met een flink aantal deelenemers van verenigingen uit de buurt. Maar zoals elk jaar waren de meeste schakers afkomstig van De Amstel, namelijk 6 senioren en 22 jeugdspelers.
Bij de senioren was het tot de laatste partij spannend en eindigden er twee spelers met een gelijk aantal punten bovenaan. In zo'n geval beslissen de zogenaamde weerstandspunten en op basis daarvan werd Pim Ydo toernooiwinnaar voor Lucie van der Vecht, beiden met een score van 5½ uit 7 Een half puntje daarachter eindigde Jan Brugge als derde, nadat hij het grootste deel van de middag op kop had gestaan. Piet Geertsema, Peter de Jonge en Jan van Willigen kwamen net een half puntje tekort om in de prijzen te vallen.
Bij de jeugd werd het toernooi evenals vorig jaar met een 100% score van 7 uit 7 gewonnen door Nick Strubbe. De tweede plaats was voor Jorn Weber, die alleen de onderlinge partij tegen Nick verloor en derde werd Puck van Thienen, die een score van 5 uit 7 behaalde. Een volledig Amstel-podium dus, maar in de diverse leeftijdsgroepen gingen er de nodige prijzen mee naar Vinkeveen, Aalsmeer en Nieuw-Vennep.
De oudste schakers speelden in groep A (12-15 jaar) en deze groep werd gewonnen door Wioletta Burger, voor Romke de Boer en Erik Oomen, die een viertal concurrenten op weerstandspunten voorbleef. In groep B (10-11 jaar) was de eerste prijs voor Guang van den Bosch, voor Marky van Diemen en Pelle van Sijll. In groep C (9 jaar) was de winst voor de sterk spelende Arthur de Winter met een vol punt voorsprong op de concurrentie. Tweede werd hier Manolis Tsamitros en de derde plaats was voor Jasmijn Stipdonk. De jongste deelnemers speelden in groep D (4-8 jaar) en hier eindigden drie spelers met 3 punten bovenaan. De weerstandspunten bepaalden dat Mads van Veenendaal eerste werd, voor Eise Milius en Konrad Rudolph. Konrad's broertje Simon was overigens met zijn 4 jaar de jongste deelenemer van het toernooi!
Het was weer een mooie schaakmiddag, die mogelijk werd gemaakt door de gastvrijheid van basisschool 't Startnest en de inzet van vele vrijwilligers. Waarvoor uiteraard hartelijk dank!