Piet Geertsema en Christopher Brookes winnaars Rabobank/Amstel toernooi 2006
Senioren
1e Piet Geertsema
2e Jan Bosman
3e Henk Elserman

Junioren
1e Christopher Brookes
2e Frederiek van Emden
3e Kenzo Dolce

Klik hier voor foto's

Klik hier voor meer resultaten
Op zaterdag 22 april 2006 vond het 11e Rabobank/Amstel schaaktoernooi plaats in sporthal De Scheg. Ditmaal waren er in het deelnemersveld meer senioren (27) dan junioren (21). Zoals gewoonlijk waren verreweg de meeste deelnemers lid van De Amstel.
Bij de jeugd was vanaf de eerste ronde duidelijk dat titelverdediger Christopher Brookes uit Aalsmeer de grote favoriet was. De ene na de andere Amstel schaker/schaakster probeerde hem te verslaan, maar ondanks dapper verzet van o.a. Frederiek van Emden, Kenzo Dolce, Mark en Robert Meijerink, Nick Bergkamp en Paul Oomen bleef Christopher onverstoorbaar zijn partijen winnen. Toen de Amstel troeven uitgespeeld waren en Christopher met een 100% score kampioen leek te gaan worden was daar opeens in de laatste ronde de verrassend sterk spelende Dan Asfar die hem pardoes mat zette. Desondanks werd Christopher de terechte winnaar van het toernooi.
De strijd om de tweede plaats bleef tot het laatst erg spannend. Frederiek en Kenzo speelden in de laatste ronde tegen elkaar om de tweede plaats en het werd een strijd waar de vonken vanaf vlogen. Bijna onvoorstelbaar dat deze wedstrijd tenslotte toch in remise eindigde ;-) Hierdoor werd Frederiek tweede en Kenzo derde.
Verder waren er nog prijzen te winnen in drie leeftijdscategorieŽn. In de groep 13/14 jarigen werd de al eerder genoemde Dan Asfar de terechte winnaar, voor Randolf van Gelderen en Laurens Meijerink. Bij de 10/11/12 jarigen was Nick Bergkamp duidelijk de sterkste voor Corne Selser en Robert Meijerink. Paul Oomen was onbetwist de sterkste bij de 8/9 jarigen, voor Jean-Paul Brookes en Stefan Rijsbergen.
Bij de senioren was het na een spannend toernooi met wisselende kansen uiteindelijk Piet Geertsema die de hoofdprijs voor zich opeiste, voor Jan Bosman (2e) en Henk Elserman(3e).