Mirza Bro en Joran Donkers winnaars Rabobank/Amstel toernooi 2007
Senioren
1e Mirza Bro
2e Jan Bosman
3e Dawood Asfar

Jeugd
1e Joran Donkers
2e Christopher Brookes
3e Robin Ekholm

Klik hier voor foto's

Klik hier voor meer resultaten
Onder zomerse omstandigheden vond op zaterdag 14 april 2007 het 12e Rabobank/Amstel schaaktoernooi plaats in sporthal De Scheg. Vooral de jeugd was in grote getale aanwezig (32 deelnemers); bij de senioren streden 20 deelnemers om de prijzen. Zoals gewoonlijk waren de meeste deelnemers leden van De Amstel, maar ook Aalsmeer en Denk en Zet (Vinkeveen) waren goed vertegenwoordigd.
Bij de jeugd konden de Amstel schakers zich niet mengen in de strijd om de eerste drie plaatsen. De strijd ging daar tussen Joran Donkers en titelverdediger Christopher Brookes. Hun onderlinge partij werd gewonnen door Joran, die met een 100% score eerste werd. Christopher werd met 8 uit 9 tweede. De derde plaats van voor Robin Ekholm met 7 uit 9.
Robert Meijerink was met 6 uit 9 de beste van de Amstel gevolgd door een drietal Amstel-leden met 5Ĺ uit 9, namelijk Frederiek van Emden, Paul Oomen en DaniŽlle Oomen. Naast prijzen voor de beste 3, waren er in 4 leeftijdsgroepen elk drie prijzen te verdelen.
In groep A won Frederiek van Emden, voor Dan Asfar en Peter de Jonge. Groep B werd gewonnen door Robert Meijerink voor DaniŽlle Oomen en Corne Selser. In groep C was Jean-Paul Brookes de sterkste voor Paul Oomen en Bastiaan Claus. Bij de allerjongsten in groep D was de eerste plaats voor David van Boxtel, voor DaniŽl van Dijk en Tom Nisters.
Bij de senioren was het Mirza Bro die met 6 uit 7 het toernooi won, voor Jan Bosman (5Ĺ uit 7) en Dawood Asfar (4Ĺ uit 7).

De enthousiaste jeugd, met of zonder beker