Olaf Cliteur en Paul Oomen winnaars Rabobank/Amstel toernooi 2008
Senioren
1e Olaf Cliteur
2e Pim Ydo
3e Jan de Boer

Jeugd
1e Paul Oomen
2e Matthijs Meijers
3e Jean-Paul Brookes

Klik hier voor foto's

Klik hier voor meer resultaten
Op zaterdag 19 april 2008 werd alweer het 13e Rabobank/Amstel schaaktoernooi gehouden, wederom in sporthal De Scheg. De opkomst was groot met 33 jeugdschakers en 22 senioren. De meeste deelnemers waren natuurlijk de leden van De Amstel, maar ook Denk en Zet uit Vinkeveen en SV Aalsmeer waren goed vertegenwoordigd.
Het jeugdtoernooi was dit jaar bijzonder spannend, omdat er verschillende spelers aan elkaar gewaagd waren. Namens de Amstel streden Paul Oomen en Robert Meijerink bovenin mee, Matthijs Meijers en Stefan Rijsbergen hielden de eer van Denk en Zet hoog en Aalsmeer had drie spelers die streden om de titel: Jean-Paul Brookes, Corne Selser en Sander Kirillova.
Na het onnodige verlies van Jean-Paul tegen Stefan (Stefan's vlag was al gevallen toen Jean-Paul opgaf) en een onverwachte remise van Paul tegen zus DaniŽlle leken de beste kansen voor Matthijs. Maar toen Paul in de 4e ronde van Matthijs won en daarna bleef winnen leek de beker toch naar de Amstel te gaan. In de voorlaatste ronde wist Jean-Paul echter van Paul te winnen en bracht de spanning weer helemaal terug. Matthijs stond er bij het ingaan van de laatste ronde het best voor, maar hij verloor van 'onze' Robert die daarmee clubgenoot Paul een zeer grote dienst bewees. Paul won zelf zijn laatste partij en daarmee het toernooi. Matthijs, die pas ťťn jaar op een club schaakt, werd toch heel mooi tweede en Jean-Paul werd uiteindelijk derde.
In de verschillende leeftijdsgroepen werden de prijzen als volgt verdeeld:
Groep A (13 jaar en ouder) werd gewonnen door Corne Selser, voor Yoeri Sohl en Dan Asfar. In groep B (11 en 12 jaar) werd Robert Meijerink eerste, voor Stefan Rijsbergen en DaniŽlle Oomen. Groep C (de 10-jarigen) was geheel voor de Amstel. Bastiaan van Dijk won, Diederick Lodewijks werd tweede en de derde prijs was voor Bastiaan Claus. Groep D (8 en 9 jaar) werd overtuigend gewonnen door Sander Kirillova, voor DaniŽl van Dijk en Brian van Yperen.
Bij de senioren waren er geen Amstelleden bij de eerste drie. Olaf Cliteur won het toernooi met 6 uit 7, voor Pim Ydo (eveneens 6 uit 7) en Jan de Boer (5 uit 7).

Enthousiaste jeugdschakers in actie