Interne competitie
Elke woensdagavond, met uitzondering van de zomervakantie en feestdagen, wordt er in clubverband geschaakt. Van 19:00 uur tot 20:00 uur schaakt de jeugd. De jeugdleden spelen tegen elkaar in de interne competitie. De jeugdbegeleider geeft advies aan zowel beginners als aan gevorderden. Het doel is om in een ontspannen en sportieve sfeer het schaken onder de knie te krijgen. Zodoende kan de kennis meteen in de praktijk uitgeprobeerd worden. Aan het eind van het schaakseizoen worden de beste jeugdspelers beloond met een mooie prijs.
Vanaf 20:00 uur vindt de seniorencompetitie plaats. In een gezellige sfeer wordt er tegen een clublid geschaakt. Na de partij wordt vaak, onder genot van een biertje of iets anders, de partij geanalyseerd. Zoals u zult merken staat een goede sfeer bij ons centraal.

Externe competitie
Schaakclub De Amstel is bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en de Schaakbond Groot Amsterdam aangesloten. Dit heeft tot gevolg dat wij meespelen in de externe competitie van de Schaakbond Groot Amsterdam met 4 teams. Het extern spelen geeft een meerwaarde aan het schaken. Zo kun je leuke contacten opdoen met andere clubschakers. Een ander aspect is het schaken in teamverband. Vaak blijft de externe competitie tot het eind zeer spannend. Het is leuk om met de teamleden een goede prestatie neer te zetten. Dit vereist een goede teamspirit en betrokkenheid bij jou en je teamleden.

Andere aktiviteiten
Schaakclub De Amstel is een zeer actieve vereniging. Niet alleen voor leden maar ook voor niet-leden wordt er veel georganiseerd. Zo hebben we één keer per jaar het Amstel toernooi, dat voor iedereen toegankelijk is. Vanuit Uithoorn en omgeving komen met name jeugdschakers om te strijden voor mooie prijzen. Een ander evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt is het individueel snelschaak kampioenschap.