Amstel wint oefenwedstrijd tegen Aalsmeer
Op 25 oktober 2002 heeft de jeugd voor het eerst in Franks bestaan weer eens buiten gespeeld. Op uitnodiging van de jeugdleider van Aalsmeer zijn we met vier man aangetreden. Stephan, Rowan, Simon en Jeffrey. Jeffrey viel in omdat vanuit het vaste team een man te kort was.
Wel, om 18:30 uur vertrokken we naar Aalsmeer, in de stromende regen. Daar ter plaatste stonden de borden al klaar en kon vrijwel meteen worden begonnen. Simon aan bord 1, Stephan aan bord 2, Rowan aan bord 3 en Jeffrey aan bord 4. Er zouden twee ronden van 15 minuten per speler worden gepeeld. Alle tegenstanders waren stap 5 schakertjes.
In de eerste ronde verloor Jeffrey al vroeg een officier (loper) en kon de gestage opmars van zijn tegenstander niet langer houden, hij verloor met vele stukken achterstand (wacht maar tot ronde twee). Rowan liet weliswaar een paar steken vallen maar won de eerste ronde toch glansrijk. Stephan verloor, twee torens bleken niet sterk genoeg voor twee aanstormende vrijpionnen en een zwarte loper. Simon maakte er een halsbrekende toer van, stond een toren tegen een paard voor en won simpel doordat de tegenstander door zijn vlag ging.
Wel, dus na de eerste ronde stond het twee tegen twee, geen slecht begin dacht ik, voor kinders die nog nooit buiten hebben gespeeld. Simon sloopte werkelijk zijn tegenstander in de tweede ronde en wist hem op de achttiende zet met twee torens op h5 mat te zetten (Simon was zwart). Stephan maakte een cruciale fout en verloor de dame na een zeer sterk middenspel, helaas. Rowan liet geen spaan heel van zijn tegenstander en won met monstrueus overwicht door zijn opponent mat te zetten. Jeffrey won de dame van zijn tegenstander. Het mag niet maar toch stiekem wisten zijn vader en Frank hem tot rust te manen, rust en behoedzaamheid, zodat ook Jeffrey won.
Uitslag derhalve 3 tegen 8. Sir yes Sir!!!