Pieter van der Poel wint voor de vijfde maal snelschaaktoernooi
Op 17 december 2002 werd het traditionele individueel snelschaaktoernooi gehouden voor leden en sponsors. Na de voorrondes werden de 28 deelnemers ingedeeld in 3 groepen. Winnaar van groep 1 werd wederom Pieter van der Poel, op de foto spelend tegen Piet Geertsema, voor de vijfde maal op rij! Hij heeft de beker nu definitief meegenomen! Pieter scoorde 8 uit 10 en verloor alleen van Patrick van Lommel, die tweede werd met 7 uit 10. Patricks remise werd afgedwongen door Jan Lock. Theo Hendriks werd derde met 6 uit 10, gevolgd door Piet Geertsema met 6 uit 10. Herman Freek werd vijfde met 5 punten en Jan Lock zesde met 4 punten. Zevende was Cora van der Zanden met 3 punten, achtste Jan van Ommeren met 2 punten, negende Erik van Breukelen met 2 punten en hekkesluiter was Paul Kreetz met 1 punt uit 10.

Winnaar van groep 2 werd Dies Bouterse, rechts op de foto spelend tegen Ysbert van Hoorn, met 8 uit 10. Henk Elserman werd tweede met 7, Jan Bosman derde met 7, Jan van Willigen vierde met 6, Ysbert van Hoorn vijfde met 5, Lex van Hattum zesde met 4, Michiel Spook zevende met 3, Dawood Asfar achtste met 2, Henk van Lonkhuyzen negende met 1 en Frank van der Goot tiende met 0. Als excuus voor Frank geldt uiteraard dat hij van zeven acht 35 jeugdspelers heeft bezig gehouden.

Winnaar van groep 3 werd Aad Reijneveld, onder op de foto spelend tegen Jan Roling, met 5 uit 7. Jan Roling werd tweede met 5 uit 7. Frits Wiegel met 4 werd derde, vierde was Huug Jansen met 4 punten, vijfde was Martin Steunebrink met 2 punten. Jan Muhlenbaumer werd zesde met 2, Joep Wansbeek werd zevende met 2 punten. Laatste werd Gerard Koeleman met 2 uit 8. Niet alleen de nummers 1, 2 en 3, maar ook de laatste van elke groep mocht iets uitkiezen van de zeer goed gevulde prijzentafel.