Koen Laarhoven wint Snelschaak Kersttoernooi Amsteljeugd
Kopgroep
1 Koen Laarhoven 7 punten 2 avonden
2 Simon Veldhuijzen 6 punten 2 avonden
3 Kenzo Dolce 4 punten 1 avond
4 Matthijs van Amerom 4 punten 1 avond
5 Ricardo Dokter 4 punten 2 avonden
6 Mark Meijerink 4 punten 2 avonden
7 Micha Veldhuijzen 3 punten 1 avond
8 Robert Meijerink 0 punten 2 avonden
Middengroep
1 Vincent Meijer 9 punten 2 avonden
2 Tim Klinkenberg 8 punten 2 avonden
3 Ruben Visser 6˝ punt 2 avonden
4 Nick Bergkamp 4 punten 2 avonden
5 Jeffrey Geudeke 3 punten 1 avond
6 Tom Siebenga 3 punten 2 avonden
7 Laurens Meijerink 1˝ punt 2 avonden
8 Dorien van Amerom 1 punt 1 avond
Basisgroep
1 Jacobien Ratterman 6˝ punt 2 avonden
2 Melvin Dokter 6 punten 2 avonden
3 Wouter Meijer 5˝ punt 2 avonden
4 Robbie Roosingh 4 punten 1 avond
5 Philip Huiskes 2 punten 1 avond
6 Robin Geudeke 0 punten 1 avond
Op de dinsdagavonden 23 en 30 december 2003 hebben we, in verband met de kerstvakantie, een Snelschaak Toernooi georganiseerd. Beide avonden zijn inderdaad zeer snel, maar vooral ook goed en gezellig verlopen. Er werd in de bekende kop-, midden- en basisgroepen in 6-kampen gestreden. Was je er beide keren, dan kon je veel punten bij elkaar schaken en had je de meeste kans op een prijsje (voor de nummers 1, 2 en 3). Dit keer geen bekers, medailles of vaantjes, maar lekkere snoepprijzen die, hoe kan het ook anders, zeer in de smaak vielen.
Natuurlijk kwamen er, net zoals bij de volwassenen, allerlei hilarische momenten voor. Bijvoorbeeld het slaan van de Koning (dat mag bij 5-minutenschaak), soms al na 3 zetten, het niet opmerken van een gevallen vlag, onreglementaire zetten doen en gewoon doorspelen, net je tegenstander mat zetten terwijl je vlag valt en zo meer. Ook allerlei emoties waren er te beleven: blij, boos, verdrietig, verbaasd, lachen, huilen! Voor de resultaten van de winnaars en anderen: zie de eindstand. Maar speciaal noemen we de winnaar van de kopgroep: Koen Laarhoven. Hij mag zich uiteraard gelijk de officiële jeugdkampioen snelschaken van 2003 noemen.
Tenslotte was er ook een snoep-poedel-prijs voor 'De pechvogel van het toernooi': Robert Meijerink met 0 punten uit 10 wedstrijdjes. Door zijn stand op de interne ranglijst moest hij het opnemen tegen zeer sterke jongens, die hij het soms behoorlijk moeilijk maakte. We kunnen terugzien op een zeer geslaagd toernooi!