Doorschuifschaak in de herfstvakantie
Zoals gebruikelijk was er geen competitieschaak in de herfstvakantie, maar gingen we 'wat anders' doen. Bij het klaarzetten van de tafels in één lange rij begrepen de meesten nog niet wat er ging gebeuren. Een simultaan? Of doorgeefschaak wellicht? Nee, we gingen doorschuifschaak spelen.

We begonnen gewoon te schaken alsof er niets aan de hand was. Maar... na een paar minuten werd er opeens 'STOP' geroepen en mocht er niet meer gezet worden. Vervolgens schoof iedereen een bord op en speelde verder met de stelling die op dat bord stond. Dat was soms wel prettig, maar soms ook niet. Vooral aan het eind van de tafel gebeurde het dat je verder moest spelen met de stelling die de vorige ronde van je tegenstander was. Het enige wat telde was het aantal overwinningen wat je behaalde.
Voor sommige schakers was het om moedeloos van te worden. Daniëlle kreeg bijvoorbeeld maar liefst vier keer een stelling waarin ze alleen een koning had. Daar is natuurlijk niet veel eer aan te behalen... Gauw uitspelen en dan opnieuw beginnen en net als je beter stond weer wisselen...

Bastiaan en Dylan waren uiteindelijk de winnaars. Bastiaan won maar liefst 5 keer en Dylan wist 3 keer te winnen. Beiden kregen een grote rol smarties om hun overwinning te vieren. En voor de anderen een troost: volgende week mag je weer gewoon je eigen stelling uitspelen!

Dwayne