Schaken in de kerstvakantie
Tijdens de kerstvakantie is door een deel van de Amstel-jeugdleden gewoon geschaakt. Nou ja, gewoon... Er werd niet voor de competitie gespeeld, maar we gingen eens wat anders doen. Op woensdag 23 december speelden we snelschaak en een week later doorgeefschaak.

Snelschaak
Met 10 jeugdleden werd er snelschaak gespeeld in twee groepen van vijf. De bedenktijd was 5 minuten per persoon en dit bleek lang niet altijd genoeg. Ook mocht de koning worden geslagen, hetgeen ook regelmatig gebeurde.

In de A-groep was Paul oppermachtig: hij won alle 4 zijn partijen. Robert werd tweede en DaniŽlle eindigde als derde. Sipke en Maarten hadden een lastige avond.
In de B-groep bleek Jeroen de sterkste; ook hij haalde een 100% score. Erik werd in deze groep tweede en de derde plaats was voor Dylan. Mika en Okke streden dapper mee en hadden met een beetje geluk zeker hoger kunnen eindigen. Zo werd Mika bijvoorbeeld mat gezet door Erik, terwijl Erik's vlag al was gevallen... Maar ja, dat moet je wel zien natuurlijk!

Doorgeefschaak
Met het ideale aantal van 12 jeugdleden speelden we op 30 december een doorgeefschaak-toernooi. Er werden zes teams van twee spelers gemaakt, die drie ronden tegen elkaar speelden. Het bleek voor de sterkere spelers niet gemakkelijk om hun partijen te winnen, zeker als hun tegenstanders steeds dames en torens kregen toegeschoven. Er waren dan ook de nodige verrassende uitslagen.

De winnaars waren uiteindelijk Esmťe en Erik, die alledrie hun wedstrijden wonnen. Op de tweede plaats eindigden DaniŽlle en Dylan, die twee keer gelijk speelden en eenmaal wonnen. Derde werden Paul en Mika met eenmaal winst, eenmaal gelijk en eenmaal verlies.
Daarachter volgden de koppels Jeroen/Ryan, Robert/Okke en Sipke/Raoul, die wellicht blij zijn dat we volgende week weer gewoon gaan schaken...


Dwayne