Amsteljeugd in de prijzen bij toernooi Denk en Zet

Op zaterdag 7 november werd het jaarlijkse jeugdtoernooi van Denk en Zet gehouden. Aan het toernooi deden 8 jeugdspelers van SV de Amstel mee: Esmée, Tim, Okke, Dylan, Aryan, Erik, Daniëlle en Paul.
Er waren 41 deelnemers en evenals vorig jaar werden er 8 ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem, met 10 minuten bedenktijd per persoon per partij. Het zat dus een beetje tussen snelschaak en rapidschaak in en er werden dan ook de nodige partijen op tijd beslist.

In de jongste groep (groep F) speelden Okke en Erik hun eerste toernooi. In de eerste ronde mochten ze meteen tegen elkaar, een partij die door Erik werd gewonnen. Erik behaalde met een score van 3 uit 8 de derde prijs in deze groep en dat betekende zijn eerste beker!
Okke eindigde met 2 uit 8 als 7e, maar kreeg wel een mooie medaille en een schaak-DVD. Bovendien scoorde hij in de laatste ronde de snelste winstpartij van het toernooi: mat in 3 zetten!

In groep E was er succes voor Aryan, die met een score van 5 uit 8 op een mooie 2e plaats eindigde. In dezelfde groep werd Dylan 7e, met ook voor hem een medaille en een schaak-DVD. Ook in groep D was er een beker voor een Amstel-jeugdlid. Tim werd hier 3e met een score van 4 uit 8.

In groep C hadden we onze troef: Paul. Paul had het toernooi de afgelopen twee jaar gewonnen en was ook nu de favoriet. Dit bleek terecht, want met een score van 7½ uit 8 werd hij wederom toernooiwinnaar en uiteraard ook winnaar van groep C. Naast een mooie beker leverde dit ook nog de jubileum-prijs op: een fraaie digitale schaakklok!
In dezelfde groep werd Esmée 6e met een score van 3½ uit 8. Haar zus Celesta werd trouwens 7e in groep B, waar verder geen Amstel-spelers in meededen.

In groep A kwam Daniëlle een half puntje tekort voor een beker. Ze werd 4e met een score van 4½ uit 8, mede door in een gewonnen stelling door haar vlag te gaan. Haar vriendin Christina speelde ook mee in deze groep en werd met een score van 3½ uit 8 keurig 6e.

Het was zoals elk jaar weer een zeer geslaagd toernooi, met een uitstekende organisatie en prachtige prijzen. Complimenten voor de mensen van Denk en Zet! De eindstand van het toernooi kun je vinden op de website van Denk en Zet.

Dwayne