Weggeefschaak in de voorjaarsvakantie
Ook in de voorjaarsvakantie was er geen competitieschaak, maar gingen we weer eens 'wat anders' doen. Ditmaal werd het weggeefschaak, ofwel: wie is het eerst al zijn stukken kwijt? Bij weggeefschaak gelden een paar afwijkende regels, waarvan de belangrijkste is dat je moet slaan als je kunt. Verder is de koning een normaal stuk; schaak en mat bestaan niet en de koning mag gewoon geslagen worden. De laatste belangrijke regel is dat je ook wint als je pat komt te staan en dat gebeurde ook in een aantal partijen!
Met 17 jeugdspelers verdeeld over drie groepen gingen we van start voor een toernooi over vijf ronden. Ondertussen trakteerde Calvin iedereen op iets lekkers, omdat hij afgelopen maandag 7 jaar is geworden.

In de kopgroep bleek dat Robert niet alleen de beste is in de 'gewone' competitie, maar ook bij het weggeefschaak wist hij iedereen in de kopgroep te verslaan en mocht daarvoor de 'celebrations' in ontvangst nemen. Sipke werd tweede, Esmée derde, Paul vierde en Bastiaan eindigde als laatste.

In de middengroep was het een zeer spannende strijd. Nico, Maarten, Jeroen en Kenneth scoorden allemaal 3 punten uit 5 wedstrijden. Op basis van het onderling resultaat werd Kenneth uiteindelijk winnaar van deze groep, waar ook Ryan en Patrick nog in speelden.

Ook in de basisgroep was het spannend, maar daar bleek Raoul met een score van 4 uit 5 de beste. Loek, Okke en Erik volgden met 3 uit 5 voor Mika en Calvin. Ondanks zijn verjaardag kreeg Calvin van zijn tegenstanders geen kadootjes, maar hij won wel de aanmoedingsprijs!

Dwayne