Wim Eveleens nieuwe snelschaak kampioen
Op 23 december jl. werd het 78e snelschaak kampioenschap van SV De Amstel gehouden. De 22 deelnemers werden in vier 6-kampen verdeeld waarin werd gestreden om een plaats in de A-poule. Carel Kok en Wim Eveleens scoorden beiden 100% in de voorronden. Opvallend was de fraaie score van Frans Linschoten, die zich met 3 uit 5 gemakkelijk voor de A-poule kwalificeerde.
In de finale ronde was Wim Eveleens onverslaanbaar, hij won alle 11 partijen en werd eigenlijk alleen door Simon Veldhuijzen in het nauw gebracht. Helaas voor hem liet hij in vliegende tijdnood zijn koning in schaak staan! Op gepaste afstand werd Henk Elserman 2de, met 8 uit 11 en Lex van Hattum werd 3de, met 7 uit 11.
De B-poule was een prooi voor Jan van Willigen die alleen een halfje gunde aan Joop Veldhuijzen. Verrassende tweede werd Robert Meijerink die met 7 uit 9 een prima prestatie leverde! De derde prijs ging naar Joop Veldhuijzen. Jeugdlid Paul Oomen speelde ook mee en deed dit met een score van 5 uit 9 zeer verdienstelijk!
Alle prijzen (heerlijke wijn) waren door Jan Bosman beschikbaar gesteld, waarvoor dank!

Michiel Spook