Daniëlle en Floris winnaars doorgeefschaak
Zoals gebruikelijk geen competitieschaak in de herfstvakantie, maar een alternatieve schaakvorm. De keus viel ditmaal op doorgeefschaak, een variant waarbij je in teams van twee speelt en de stukken die je van je tegenstander slaat doorgeeft aan je teamgenoot. Deze mag ze dan op zijn bord plaatsen als dat goed uitkomt en dat levert verrassende situaties op. In stellingen die normaal gesproken mat zijn kan er nog een stuk tussengeplaatst worden, pionnen worden op de 7e rij ingezet en dreigen meteen te promoveren en dat soort dingen.
Er kwamen uiteindelijk 17 kinderen schaken, waaronder Floris (de broer van Tim Rietveld). De teams werden gevormd aan de hand van de ranglijst; de bovenste speelde samen met de onderste en zo werd naar het midden toegewerkt. Dit resulteerde in de teams: Paul/Pam, Daniëlle/Floris, Sipke/Niklas, Robert/Martijn, Tim Rietveld/Erik, Esmée/Jasper, Kenneth/Tim van Rijsse en het drietal Jeroen Meijer/Raoul/Dylan. Van het laaste team was er elke ronde iemand vrij.
We speelden drie ronden van een kwartier, waardoor er nogal eens gearbitreerd moest worden. Alleen de stukken op het bord telden hier mee, dus het was zaak om in de laatste minuut gauw nog wat stukken in te zetten.
Met een score van 4½ uit 6 werd het team Daniëlle/Floris winnaar, hetgeen ze een rol smarties opleverde. Floris viel dus meteen in de prijzen op zijn eerste avond op de club. De prijs voor de beste individuele score ging naar Tim Rietveld die (net als Daniëlle overigens) de maximale score van 3 uit 3 behaalde. Tenslotte was er een prijs voor Martijn, die een score van 2½ uit 3 haalde, maar als enige wel tweemaal mat wist te geven.
Volgende week weer gewoon interne competitie, dus dan moet je het weer helemaal zelf doen...

Dwayne