SGA kampioenschap voor E-teams
Amstel 1 Amstel 2
Met twee teams deden we dit jaar mee aan het SGA kampioenschap voor E-teams. Alle acht jeugdleden die in deze leeftijdsgroep vielen wilden ook meedoen! In Amstel 1 speelden Erik, Suraj, Joris en Calvin, terwijl Amstel 2 bestond uit Loek, Okke, Raoul en Mika. Van deze acht spelers was alleen Suraj een 'echte' E-speler. Joris, Loek, Okke, Raoul en Mika zijn eigenlijk F-spelers en Erik en Calvin zijn zelfs G-spelers. We hadden dus jonge teams en speelden tegen sterke, ervaren tegenstanders.

De eerste ronde moesten de Amstel teams meteen tegen elkaar. Deze spannende strijd eindigde in een gelijkspel. Erik en Suraj versloegen Loek en Okke, maar Raoul en Mika zorgden voor het evenwicht door Joris en Calvin te verslaan. Daarna kregen beide teams het moeilijk. Wel wonnen we allebei van het combiteam, dat was samengesteld uit spelers die 'over' waren. Amstel 1 speelde nog tweemaal gelijk en Amstel 2 kwam nog een keer heel dichtbij tegen VAS 2, maar in de meeste wedstrijden bleken de tegenstanders toch te sterk.

Gelukkig had dit geen invloed op de sfeer tijdens het toernooi: die was opperbest. Tussen de wedstrijden door werd er in de kantine geschaakt en gesnoept, er werden schaakpuzzels opgelost en er werd ook nog buiten gevoetbald. Iedereen kreeg na afloop een mooie medaille.

Al met al een leuk, gezellig en leerzaam toernooi, waarin Amstel 1 op de 7e plaats eindigde met 5 punten en Amstel 2 op de 9e plaats met 3 punten. Calvin had de hoogste score van alle Amstel-spelers: 3½ uit 7, op de voet gevolgd door Suraj en Erik die beiden met 3 uit 7 een prima prestatie leverden in dit zware toernooi. Raoul was de beste van Amstel 2 met een score van 2 uit 7, gevolgd door Mika met 1½ uit 7. Loek en Okke wonnen beiden éénmaal en alleen Joris slaagde er helaas niet in om een partij te winnen.

Dwayne

RondeWedstrijdUitslag
1Amstel 1 - Amstel 22 - 2
2Amstel 1 - Caïssa 22 - 2
2Amstel 2 - Zukertort 10 - 4
3Amstel 1 - VAS 10 - 4
3Amstel 2 - Combiteam4 - 0
4Amstel 1 - Mercator 10 - 4
4Amstel 2 - VAS 10 - 4
5Amstel 1 - Combiteam4 - 0
5Amstel 2 - VAS 21½ - 2½
6Amstel 1 - Zukertort 12 - 2
6Amstel 2 - Caïssa 10 - 4
7Amstel 1 - Caïssa 11 - 3
7Amstel 2 - Almere 10 - 4
  Onderlinge strijd