Snelschaken in de kerstvakantie
Een grote opkomst op woensdag 22 december: maar liefst 24 kinderen waren ondanks de sneeuw en de kerstvakantie toch naar de schaakclub gekomen. Daaronder een viertal gasten: Tosca had haar nichtjes Tinka en Minke meegebracht, Floris was net als in de herfstvakantie meegekomen met broer Tim en Sebastiaan kwam mee met Joris.

We gingen snelschaken in vier groepen van zes spelers, zodat iedereen vijf partijen speelde. De bedenktijd was 5 minuten per persoon en dit bleek voor de meesten ruim voldoende. De koning mocht worden geslagen, hetgeen ook regelmatig gebeurde.
De groepen waren ingedeeld op sterkte, maar Sebastiaan en Joris kwamen binnen toen we al begonnen waren en werden daardoor ingedeeld in groep 1 en 2. De overige gasten speelden in groep 4.

In groep 1 ging de strijd zoals verwacht tussen Robert en Paul, waarbij Robert het onderlinge duel wist te winnen. Later op de avond gebeurde dit nog een keer tijdens het snelschaken bij de senioren, wat Paul er overigens niet van weerhield om de B-groep bij de senioren te winnen met een score van 8 uit 9!
Een opmerkelijke uitslag in groep 1 was de winst van Esmée op Robert. Esmée, die er om bekend staat haar tijd altijd goed te gebruiken en nog wel eens in tijdnood komt, wist Robert door zijn vlag te jagen!! Knap gedaan, Esmée!

In groep 2 ging het in de laatste ronde tussen de dames Tosca en Daniëlle, die op dat moment beiden 4 partijen gewonnen hadden. Het onderlinge duel werd gewonnen door Daniëlle, waardoor deze website een foto van Johnny Depp bespaard blijft... Als je wilt weten hoe dat precies zit, vraag het maar aan Tosca. Een aanbod van de webmaster om een foto van Lady Gaga op de website te zetten werd door Tosca om onduidelijke redenen afgewezen...

Groep 3 was zonder meer de spannendste groep. Iedereen won en verloor van elkaar, waardoor het tot de laatste partij onduidelijk was hoe het af zou lopen. Okke begon heel sterk met 3 uit 3, maar verloor zijn laatste twee partijen. Calvin, Dylan en Erik wisten ook driemaal te winnen, Raoul won één partij minder en Niklas bleef op 1 punt steken.
Vier winnaars dus uiteindelijk in deze groep, die gezamenlijk even poseerden voor de fotograaf (zie hiernaast).

Groep 4 was de groep met drie gastspelers en drie vaste Amstel jeugdleden. Martijn was in deze groep onbetwist de sterkste, want hij won al zijn 5 partijen. De gasten Minke, Tinka en Floris draaiden goed mee in deze groep, waarbij Minke samen met Mika op een gedeelde tweede plaats eindigde en Tinka en Floris met een puntje minder gedeeld vierde werden. Pam had veel moeite met de regel dat de koning geslagen mocht worden, want voor zover ik heb kunnen zien overkwam dit haar in elk van haar partijen.

Al met al een gezellige avond en volgende week gaan we weer wat anders doen. We hopen op net zo'n goede opkomst!

Dwayne

Groep 1
1Robert4
 Paul4
3Sipke3
4Esmée2
5Sebastiaan1
 Kenneth1
 
Groep 2
1Daniëlle5
2Tosca4
3Joris2
 Bastiaan2
5Tim1
 Niels1
 
Groep 3
1Calvin3
 Okke3
 Dylan3
 Erik3
5Raoul2
6Niklas1
 
Groep 4
1Martijn5
2Mika3
 Minke3
4Tinka2
 Floris2
6Pam0