Veel bekers voor Amsteljeugd bij toernooi Denk en Zet

Op zaterdag 6 november werd weer het jaarlijkse jeugdtoernooi van Denk en Zet gehouden. Aan het toernooi deden ditmaal 10 jeugdspelers van SV de Amstel mee: Dylan, Calvin, Erik, Esmée, Joris, Mika, Raoul, Suraj, Tim en Sebastiaan (die weliswaar dit seizoen niet op de club schaakt, maar zaterdag liet zien dat hij het nog niet verleerd is).
De opkomst was groot met maar liefst 47 deelnemers die acht ronden speelden volgens het Zwitsers systeem, met 10 minuten bedenktijd per persoon per partij. Voor sommige Amstel-jeugdleden was het hun eerste toernooi en dus best spannend.
Het toernooi werd een groot succes, want maar liefst zes van de tien Amstel-deelnemers gingen naar huis met een fraaie beker!

In groep G speelden de twee jongste deelnemers van het toernooi: Erik en Calvin. Voor Erik (de allerjongste) had dit tot gevolg dat hij de eerste ronde vrij was (de indeling ging op leeftijd) en in de tweede ronde tegen de latere toernooiwinnaar moest! Toch scoorde Erik uiteindelijk 4 punten en dat leverde hem de 3e prijs op. Calvin begon heel goed, maar kreeg daardoor ook sterke tegenstanders. Toch is zijn score van 2½ punten in zijn eerste toernooi een prima resultaat, zeker omdat hij alleen maar tegen oudere tegenstanders speelde. Jouw tijd komt vanzelf, Calvin! Ook Joris speelde in deze groep en hij eindigde met 3½ punt net buiten de prijzen op de 4e plaats.

Het grootste succes boekten we in de F-groep, waarin Mika de eerste prijs won en Raoul tweede werd. Mika speelde een ijzersterk toernooi en zijn fraaie score van 4½ punten had nog hoger uit kunnen vallen als hij het mat-in-één had gezien in de partij tegen Raoul. Raoul scoorde een puntje minder, maar 3½ punten bleek genoeg voor de tweede plaats in deze groep.

In groep E speelde Suraj zijn eerste toernooi. Na een ongelukkig begin (hij verloor een betere stelling door tijdgebrek) ging hij steeds beter spelen en een terechte derde plaats met bijbehorende beker was het resultaat. Hij scoorde 3½ punten.
Het niveau in groep D lag hoog, waardoor Dylan met een fraaie score van 4½ punten net buiten de prijzen viel. Sebastiaan scoorde een halfje meer en zijn 5 punten waren genoeg voor de derde prijs.

In groep C had Esmée een moeilijke start met sterke tegenstanders. Ze begon met twee verliespartijen, maar herstelde zich goed en scoorde uiteindelijk 4½ punten, net als Tim van Rijsse die juist heel sterk begon, maar daarna iets terugviel. Het goede begin van Tim zorgde ervoor dat hij een aantal sterke tegenstanders kreeg en dat leverde hem net wat meer weerstandspunten op dan Esmée, waardoor Tim met de derde prijs naar huis ging.

In de hoogste twee groepen (A en B) speelden geen Amstel-leden. Het toernooi werd gewonnen door Matthijs Meijers van Denk en Zet met een score van 7 punten. Het was zoals elk jaar weer een zeer geslaagd toernooi, met een uitstekende organisatie en prachtige prijzen. Complimenten voor de mensen van Denk en Zet! De eindstand van het toernooi kun je vinden op de website van Denk en Zet.

Dwayne