Jeugd speelt vetoschaak tijdens avondvierdaagse
VETO : IK VERBIED
Ondanks de avondvierdaagse toch nog een flinke opkomst met 25 jeugdspelers, die in vier groepen 'Vetoschaak' gingen spelen. Hierbij gelden de normale spelregels, maar er is één extra regel die het spel heel anders maakt. Elke beurt mag je een zet van je tegenstander verbieden door 'Veto' uit te spreken. Wel moet de tegenstander een andere geldige zet kunnen doen.

Dit bleek in de praktijk toch vrij lastig. Zo moet je bijvoorbeeld op twee manieren mat kunnen zetten anders verbiedt je tegenstander de matzet natuurlijk. Fleur slaagde er als eerste in om haar tegenstander mat te zetten, kort daarna gevolgd door broer Jeroen. Er vielen nog wel wat matjes, maar de meeste partijen moesten gearbitreerd worden, omdat we drie ronden met partijen van 15 minuten speelden.

In groep 1 wist Paul te winnen met een score van 2½ uit 3, voor Robert en Esmée die een half puntje minder hadden. Groep 2 was erg spannend en eindigde dicht op elkaar. Vier van de zes spelers scoorden 1½ uit 3 en alleen Patrick had een halfje meer en won daarmee deze groep.

In groep 3 ging de prijs naar Elmer, die met een score van 2½ uit 3 Tim van Rijsse en Kees een half puntje voor bleef. Groep 4 bestond uit zeven spelers, waardoor er elke ronde iemand vrij was. Robin en Sander wonnen beiden twee keer en hadden ook allebei een vrije ronde, dus werden zij samen groepswinnaar. Fleur eindigde ook op 2 punten, maar zij had er een partij meer voor nodig.

Volgende week weer gewoon schaken, dan valt er niets meer te verbieden...

Dwayne

Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4
Paul Patrick2 Elmer Robin (*)2
Robert2 Nico Tim van Rijsse2 Sander (*)2
Esmée2 Tim Rietveld Kees2 Fleur2
Bastiaan Marco Raoul Bram (*)1
Aryan1 Maarten Jeroen de Jong 1 Romy1
Tosca0 Kenneth1 Niels 0 Pam1
  Ruben0
  (*) : partij minder gespeeld