Slotavond seizoen 2010/2011


Klik hier voor meer foto's
Bijna iedereen was er op de slotavond van het seizoen 2010/2011. Ook een aantal ouders, broertjes en zusjes was meegekomen naar de prijsuitreiking, zodat het een gezellige drukte was in de speelzaal. Na een terugblik op het seizoen en bedankjes voor de jeugdleider, trainers en overige assistenten (Sandra) werden de bekers uitgereikt aan de prijswinnaars.

Paul werd voor de derde keer jeugdkampioen met een score van ruim 93% dit jaar. Alleen in de 25e ronde wist Robert van hem te winnen en tweemaal speelde Paul remise (ook beide keren tegen Robert); de overige 27 partijen wist Paul allemaal te winnen. Robert moest zijn titel dus afstaan en behaalde de tweede plaats, met een ruime voorsprong op nummer 3. Die derde plaats ging dit jaar naar Aryan, ondanks hevige concurrentie van Sipke, Bastiaan, Tosca en Daniëlle.
Kees was één van de verrassingen dit jaar. Hij werd pas halverwege het seizoen lid van de club, begon onderin de basisgroep en eindigde na vele overwinningen uiteindelijk als winnaar van de middengroep. Maarten werd tweede en Elmer behaalde de derde plaats in deze groep.
In de basisgroep was het tot de laatste speeldag onzeker wie er met de prijzen vandoor zouden gaan. Sjoerd werd uiteindelijk winnaar van deze groep. Romke (met 6 jaar de jongste jeugdspeler) werd heel knap tweede en de derde plaats was voor Joris.

Ook de competitie voor de tweede lijst werd door Paul gewonnen, terwijl Robert eerste werd in de koningsgroep. Bastiaan was na Paul de beste van de torengroep en ging dus met de beker naar huis. Patrick won de lopergroep en Erik werd winnaar van de pionnengroep; hij eindigde na Paul en Robert zelfs op de derde plaats in de totaalstand.
Voor de derde lijst was het percentage bepalend voor de prijzen, waarbij je minstens 16 partijen gespeeld moest hebben om in de prijzen te vallen. Winnaar was hier Esmée, die 14 van de 18 partijen wist te winnen. Sipke was een goede tweede met een score van 18 uit 25 en derde werd Jasper met 16½ uit 25.

Nieuw dit jaar waren de prijzen voor de startersgroep. Dit zijn jeugdleden die dit jaar of vorig jaar lid zijn geworden en nog geen 10 jaar zijn. Met een knappe 10e plaats in de eindstand was Suraj duidelijk de beste starter dit jaar en won dus de eerste prijs. Tweede was Calvin, die in de middengroep net buiten de prijzen viel maar dus toch met een beker naar huis ging. Derde werd Raoul, die Okke net voorbleef.
De aanmoedingsprijs ging dit jaar naar Pam, die in het begin veel partijen verloor maar steeds beter ging spelen. Tot de laatste speeldag was ze nog in de race voor een plaats bij de beste drie van de basisgroep maar ze verloor de beslissende wedstrijd van Romke. Hopelijk is de aanmoedingsprijs een opstapje naar meer bekers!

We hopen jullie natuurlijk allemaal weer terug te zien op woensdag 7 september als het nieuwe seizoen begint!

1e lijst 2e lijst 3e lijst Startersgroep
Kopgroep
1Paul
2Robert
3Aryan
Middengroep
1Kees
2Maarten
3Elmer
Basisgroep
1Sjoerd
2Romke
3Joris
1Paul
KRobert
TBastiaan
LPatrick
PErik
1Esmée
2Sipke
3Jasper
1Suraj
2Calvin
3Raoul