Terug naar wedstrijdschema
Amstel 1 (KNSB) wint ook van HWP Haarlem 3
HWP Haarlem 3 (1822) Amstel 1 (KNSB) (1929) 2½ - 5½
Sjoerd van Raaij (1738) Rik Könst (2050) 0 - 1
Pepijn Steenbergen (1881) Wim Eveleens (1942) 1 - 0
Andrii Mishchenko (1846) Patrick van Lommel (1922) ½ - ½
Frank Homburg (1909) Willem Hensbergen (2062) ½ - ½
Koos Stolk (1743) Carel Kok (1945) 0 - 1
Bart Stam (1828) Olivier Marincic (1830) 0 - 1
Adrie Pancras (1825) Michiel Spook (1794) ½ - ½
Paul Tuijp (1804) Piet Geertsema (1886) 0 - 1
Ronde drie bracht ons naar Hotel Raecks in het centrum van Haarlem. We hadden de eerste twee ronden gewonnen dus maar eens kijken of we daar leuk vervolg aan konden geven. We speelden tegen HWP wat niet al te hoog stond, maar goed wat zegt dat na twee ronden. Joran had verplichtingen op het voetbalveld en Theo moest bij een golive van zijn werk zijn, dus begonnen we om 13.00 uur aan het duel met Piet en Michiel als waardige invallers.

Openingen leken we allen prima uit te komen met enkele plusjes. Richting tijdscontrole werd er op alle acht de borden nog strijd geleverd maar op zet 32 was het de tegenstander van Olivier die opgaf. In een dynamische partij gaf zwart in de opening een pion voor actief spel. Wit had veel tijd nodig en moest opletten dat zijn koning niet kwetsbaar in het midden werd gehouden. Uiteindelijk kon hij weliswaar rocheren maar de zwarte stukken loerden gevaarlijk naar de witte koning. Na een paar mindere zetten en uiteindelijk een incorrect kwaliteitsoffer bleek de resterende stelling niet houdbaar.

Ondertussen hadden ook Rik en Piet gewonnen. Rik stond volgens mij al een hele tijd gewonnen maar nam de tijd om het risicoloos uit te spelen. Ook Piet speelde een goede partij wat ik ervan zag. Hij pakte met zwart veel ruimte op de dame vleugel, de witte konning leek niet helemaal een veilig heenkomen te hebben gevonden en Piet mocht als ik het goed heb begrepen zijn tegenstander midden op het bord mat zetten.

Er volgde nog een goede remise van Patrick, Michiel moest helaas genoegen nemen met remise in een partij waarin ogenschijnlijk meer mogelijk was. Stukken werden goed opgesteld, hij had ruimte, aanval richting de zwarte koning en leek er doorheen te combineren - volgende keer ook de afronding goed dan wordt het een winstpartj voor Michiel!

Ook Willem speelde remise waar hij aanvankelijk prima leek te staan (maar heb het einde niet gevolgd). De tegenstander van Carel beëindigde de partij met een grote bok waar bij goed spel in de analyse bleek dat het remise was. Het is een hard spel. Als laatste was Wim nog bezig. Hij probeerde een hele lastige stelling te keepen wat niet haalbaar bleek.

Eindstand 5½ - 2½ waarmee we onze goede start voortzetten. Er worden leuke partijen gespeeld, we verliezen nauwelijks en dan komende resultaten vanzelf. Op 14 december ronde vier!

Olivier Marincic